latinica  ћирилица
18/02/2019 |  21:51 ⇒ 22:11 | Аутор: РТРС

Бјелица: За Говедарицу нису добри гласачи, нити народ, само је он сам себи најбољи

Било ми је потпуно јасно шта ће се десити у Добоју, Требињу, и у свим општинама и градовима на пријевременим изобрима, рекао је у емисији Укрштеница РТРС-а потпредсједник СДС-а Милован Бјелица.

Он је истакао да је велику грешку направио предсједник СДС-а Вукота Говедарица, када је искључио високе функционере у Добоју.

- Он је сам себе именовао за повјереника у Добоју, и ту му је десна рука био Мектић, обишли су цијели Добој, али имали смо кандидата који је и мени као потпредсједнику странке био непознат! - нагласио је Бјелица.

Бјелица је нагласио да СДС ако нешто жели нешто направити у будућности, мора кренути од нуле.

- Ово ми дјелује као у оном филму "Три карте за Холивуд", или у преводу нису добри гласачи, ни народ, већ само предсједник. Боли ме душа кад видим шта се дешава у том Добоју, јер СДС ту никада није изгубио, али разлика од 27.000 гласова најбоље показује гдје је данас СДС у цијелој Републици Српској - изјавио је он.

Потпредсједник СДС-а је истакао да му није ми јасно зашто у Требињу СДС није имао кандидата за градоначелника.

- Да ли страх, да ли смо имали шта изгубити, али смо овако још више понижени - категоричан је Бјелица.

У емисији Укрштеница гостовао је и посланик СНСД-а Срђан Мазалица који је истакао да је изабрани градоначелник Добоја Борис Јеринић имао подршку СНСД-а.

Мазалица истиче - резултати избора показују да опозиција још није профилисала своју политику, што су грађани и препознали.

- Показало се да кандидат у Добоју није успио да добије подршку, јер СДС нема препознатљиву политику, као некад што је имала, и изгубили су снагу. У Требињу, опозициони лидери су Вукановић и Крунић, али нису хтјели да преузму одговорност. Бирачи су то препознали и нису изашли на изборе и пружили подршку. То се десило и на општим изборима, пада повјерење - изјавио је Мазалица.