latinica  ћирилица
19/02/2019 |  09:21 ⇒ 09:31 | Аутор: РТРС

ЛШ: Дерби Ливерпул-Бајерн

Утакмицама Ливерпул-Бајерн и Лион-Барселона наставља се такмичење у осмини финала Лиге шампиона.
Дерби на Енфилду, Барселона у Лиону - Фото: РТС
Дерби на Енфилду, Барселона у ЛионуФото: РТС

Ливерпул и Бајерн, велики тимови у својим земљама, али и на свјетској фудбалској сцени, релативно ријетко су се сусретали - одиграли су само пет мечева, уз по једну побједу оба клуба, скор су и три ремија.

Ово је један од дербија осмине финала Лиге шампиона и двомеч послије кога ће један од фудбалских великана нажалост испасти из даљег тока такмичења.

Ливерпул ће озбиљно бити десеткован у окршају са минхенским Бајерном, а то се прије свега односи на одбрану. Редси ће играти без Ван Дајка и Ловрена, па ће штопера принудно играти Фабињо, док ће са друге стране изостати Робен, Милер, Боатенг и Толисо. Без обзира на све, очекује се одлична фудбалска представа.

Тренер Бавараца Нико Ковач свјестан је колико ће његов тим бити на искушењу.

- Ако погледате шта је Ливерпул урадио у Лиги шампиона прошле сезоне и шта тренутно чини у Премијер лиги, онда морате да закључите да је ово најтежи могући жријеб. Не знам има ли фаворита у овом двобоју или не. Ливерпул поштује нас као што и ми поштујемо њих - каже тренер Ковач.

Екипа Лиона није поражена у групној фази такмичења, па ни Барселони неће бити лако. Ипак, Каталонци су велики фаворити и тешко да ће дозволити неко изненађење, иако је Лион ове сезоне успио да побиједи велике тимове као што је ПСЖ. 

Барселона ће у Лиону бити без повријеђених Рафиње, голмана Силесена и Вермалена, као и Артура.