latinica  ћирилица
19/02/2019 |  10:58 | Аутор: Б92

Судије признале катастрофалне грешке у финалу Купа краља (ВИДЕО)

Шпански арбитри Хуан Карлос Гарсија, Мигел Перес Перес и Хименес Трухиљо признали су велике грешке које су направили у финалу Купа Краља.
Барселона-Реал Мадрид - Фото: Screenshot/YouTube
Барселона-Реал МадридФото: Screenshot/YouTube

Барселона је у великом финалу побиједила Реал Мадрид послије продужетка са 94:93, међутим дуел су обиљежиле очајне одлуке арбитара.

Двије највеће које се издвајају биле су на крају дуела када није досуђен очигледан фаул Ентонија Рендолфа над Крисом Синглтоном и када су судије показале на силазну путању код коша за побједу Анта Томића, иако је лопта прво дирала обруч.

- Свјесно смо озбиљни грешака на крају утакмице и прихватићемо све одлуке које АЦБ донесе у вези са њима. Спремни смо да са АЦБ наставимо сарадњу у сталној обуци током сезоне за најбоље могуће суђење. Максимално вјерујемо у судијски колектив - пише у саопштењу и додаје се:

- Судије у АЦБ лиги су на највишем техничком нивоу на свијету и то је међународно признато на свим турнирима и првенствима на којима учествујемо, али због тога нисмо мање људи, па гријешимо. Грешке погађају и нас и зато радимо сваке недјеље да бисмо их избјегли.