latinica  ћирилица
19/02/2019 |  13:59 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

На Сајму туризма у Београду и комплетна туристичка понуда Српске

Туристичка организација Републике Српске ће на предстојећем Међународном сајму туризма у Београду представити комплетну туристичку понуду најатрактивнијих дестинација Српске, а акценат ће бити на авантуристичком туризму, бањама и туристичким манифестацијама.
Сајам туризма у Београду - Фото: илустрација
Сајам туризма у БеоградуФото: илустрација

Наступ на 41. Међународном сајму туризма, који почиње у четвртак, 21. фебруара, веома је значајан за Републику Српску јер највећи број посјетилаца у Српску долази из Србије, саопштено је из Туристичке организације Републике Српске.

- Планирано је да се туристичка понуда и услуге Републике Српске представе на 88 метара квадратних изложбеног простора који ће закупити и уредити Представништво Републике Српске у Србији и Туристичка организација - наведено је у саопштењу.

Туристичку понуду општина и градова у Републици Српској ове године представиће велики број локалних туристичких организација.

Групација бања Српске ће у суботу, 23. фебруара, у 12.00 часова у великој конференцијској сали представити комплетну понуду бањских центара у Републици Српској.

У Републици Српској регистровано је више од 200 термалних, термоминералних и слабо радиоактивних извора љечилишних вода што је добар показатељ овог туристичко-здравственог потенцијала, саопштено је из Привредне коморе Српске.

На територији Републике Српске постоје Здравствено-туристички центар "Бања Врућица" у Теслићу, "Терме Лакташи", Бања Кулаши, Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", Бања Слатина, Бања Дворови код Бијељине, Специјална болница "Мљечаница" у Козарској Дубици, те Рехабилитациони центар "Вилина влас".

Привредна комора подсјећа да је у Српској у прошлој години оставерено 926.939 ноћења, што је више за 16,7 одсто него 2017.

Број остварених ноћења у бањским мјестима у прошлој години је износио 337.788, што је више за 18,2 одсто него 2017.