latinica  ћирилица
19/02/2019 |  17:18 ⇒ 17:25 | Аутор: Б92

Просинечки избацио Врањеша из репрезентације БиХ

Селектор фудбалске репрезентације БиХ Роберт Просинечки избацио је из тима дефанзивца Андерлехта Огњена Врањеша.
Огњен Врањеш (фото: http://pressrs.ba/) -
Огњен Врањеш (фото: http://pressrs.ba/)

Врањеш је посљедњих неколико година на удару најватренијих навијача БиХ, "Бх. Фанатикоса", прије свега због тетовирања мапе Републике Српске и четничког војводе Момчила Ђујића.

Он је касније прекрио те тетоваже, али је наставио са контроверзним понашањем, да би кап која је прелила чашу била је недавна афера са српском пјевачицом Јеленом Карлеушом, супругом бившег репрезентативца Србије Душка Тошића.

- Сам је себе дисквалификовао из репрезентације. Репрезентативац једне земље, тако и БиХ, мора се доказивати на терену и ван њега. Жао ми је, али тако је. И Савез је реаговао и осудио његове поступке прије извјесног времена. Врањеш је ушао у сукоб с навијачима, тетоважа, афере... Не, то тако не иде. Сви морамо бити у служби репрезентације, подређени циљу, пласману на Европско првенство. Никакви ни најмањи проблеми у и око екипе нам не требају - истакао је Просинечки.

Врањеш је за репрезентацију БиХ дебитовао 2010. године, а укупно је наступио 38 пута. Последњи пут је члан "Змајева" био на мечу са Аустријом у Лиги нација 15. новембра прошле године.

Овај Бањалучанин је поникао у Борцу, а 2009-2011. је био члан Црвене звезде, али је наступио само четири пута за "црвено-бијеле".

- Истина, имаћемо проблема због овога. Врањеш је играо веома добро у протеклом периоду и мораћемо тражити рјешење на позицији десног бека. Надам се да ћемо успјети што прије наћи адекватну замјену на тој позицији, тј. да ће играчи који би могли конкурисати на тој позицији бити у такмичарској форми - додао је селектор БиХ.

Касније је играо за Краснодар и Спартак у Русији, Елазигспорт и Газијантем у Турској, шпанских Спортинг Хихон, опет се вратио у Русију у редове Томска, потом је био члан грчког АЕК из којег је љетос прешао у Андерлехт за три милиона евра.