latinica  ћирилица
20/02/2019 |  17:40 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Интензивирати истрагу у вези са оштећењем имовине породице Станивуковић

Одбор Народне скупштине Републике Српске за безбједност тражи од Министарства унутрашњих послова Српске да заједно са надлежним тужилаштвом интензивира истрагу када је ријеч о кривичном дјелу оштећења имовине породице народног посланика Драшка Станивуковића, саопштено је из Народне скупштине Српске.
Сједница Одбора за безбједност (Фото: НСРС) -
Сједница Одбора за безбједност (Фото: НСРС)

Одбор је на данашњој сједници, након разматрања захтјева Клуба посланика ПДП-а поводом угрожавања личности и имовине посланика Станивуковића донио закључак и да од МУП-а Српске тражи да се испитају све околности у вези са објављеним аудио-снимком с циљем утврђивања евентуалне одговорности свих актера.

Од МУП-а Српске скупштински Одбор за безбједност тражи да, у што краћем року, изврши процјену евентуалне угрожености безбједности посланика Станивуковића и у складу са процјеном предузме одговарајуће мјере, наведено је у саопштењу.

Сједници је присуствовао и директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум који је чланове Одбора информисао о предузетим мјерама и радњама полиције у овом случају.

Сједницу је заказао предсједник Одбора за безбједност Дарко Бабаљ, а присуствовали су замјеник предсједника Одбора Горан Селак, као и чланови Илија Таминџија, Мирослав Вујичић, Драган Галић, Костадин Васић и Ђорђе Поповић.