latinica  ћирилица
21/02/2019 |  10:34 | Аутор: Б92

"Орлови" вечерас с Естонијом за визу за Кину

Кошаркашка репрезентације Србије игра вечерас од 18 часова меч са селекцијом Естоније, у претпосљедњем мечу квалификација за Свјетско првенство.
Кошаркаши Србије - Фото: РТРС
Кошаркаши СрбијеФото: РТРС

"Орлови" би побједом у Талину обезбиједили наступ на Мундобаскету који се игра у септембру у Кини.

Селектор Александар Ђорђевић на пут у Талин и меч против Естоније у квалификацијама за СП није повео Огњена Добрића, Стефана Пота и тек опорављене од повреда Бранка Лазића и Владимира Лучића.

У Талину ће играти: Милош Теодосић, Илија Ђоковић, Алекса Аврамовић, Миленко Тепић, Иван Паунић, Драган Милосављевић, Марко Симоновић, Стефан Бирчевић, Стеван Јеловац, Мирослав Радуљица, Ђорђе Гагић и Никола Јовановић.

Србија са Теодосићем у Талину може да обезбиједи визу за Свјетско првенство. Појачани једним од најбољих плејмејкера Европе, "Орлови" су апсолутни фаворити, наводе српски медији.

- Прије тренинга смо се добро одморили. Припремамо се, знамо шта нас чека. Овдје се спрема права фешта за тројицу њихових играча који се опраштају, али то не смије да нас деконцентрише. Знамо шта нам је чинити и на који начин треба да се, прије свега, ментално припремимо. Очекујем физички веома захтјевну утакмицу. Сви момци су здрави и спрмени , кренули смо добро, имали смо одличних пар дана припрема. Сигурно да ће ту бити много и индивидуалног утицаја на игру сваког од њих. Сви они ће дати све од себе да дођемо до побједе и жељеног пута на Свјетско првенство већ овде у Талину - рекао је Ђорђевић послије првог тренинга у Талину.

Од раније је са списка отпао Огњен Кузмић, којем Реал Мадрид није дао дозволу, док је плеј Бајерна Стефан Јовић повријеђен. Ипак, све радује повратак Теодосића послије двије и по године.

- Ипак он није дуго играо, и он сам је свјестан тога. Видјело се на тренингу да му недостаје ритма, недостаје му свега, али ми се уздамо у његов таленат. Обично је тако, из неког мировања, имао фантастичне утакмице. Надамо се да ће тако бити и овдје. Не треба ни он сам да се оптерећује, нити да очекујемо да ће само он да ријеши утакмицу, већ свих 12 момака треба да донесу најбоље што могу, јер ћемо тако и њему помоћи да буде онај прави. Али, већ сам овај гест, капитенски, лидерски, је за свако поштовање. Не само њему, већ свим играчима који су до сада играли и одазивали се, са наше стране велико, велико хвала. У Естонији је са нама и Милан Мачван, још један наш капитен. Имамо много играча који имају тај капитенски ген. Желио је да дође и помогне. Имамо то заједништво које нас краси, одатле градимо све што можемо - додао је селектор.

Квалификације за СП, петак:
Турска – Словенија
Хрватска – Пољска
Украјина – Црна Гора
Летонија – Шпанија
Холандија – Литванија
Италија – Мађарска