latinica  ћирилица
22/02/2019 |  15:57 ⇒ 18:51 | Аутор: СРНА

Инфосрпска: Станивуковић купио приједлог закона о застрашивању

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Драшко Станивуковић вратио се из Србије без страха у Бањалуку и најавио да ће ПДП предложити нацрт закона о забрани застрашивања "који му за велику суму новца припрема београдски адвокат Божо Прелевић", пише портал Инфосрпска.
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук) -
Драшко Станивуковић (фото: Фејсбук)

Према наводима овог портала, Станивуковић у томе има подршку и посланика ДС-а у Скупштини Србије Александре Јерков, а индиректно и комесара за људска права Савјета Европе Дуње Мијатовић из Сарајева "која би радо да дисциплинује њој мрску Републику Српску".

- Уз пут бањалучки тајкун са амбицијом лидера ПДП-а је Прелевићу признао да болује од страха својственог за све тајкуне - шта ће бити са његовим енормним богатством које се тањи, јер није знао да је политика тако скупа работа, а већ трпи породичне критике - наводи Инфосрпска.

Станивуковић је на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци најавио да Клуб посланика ПДП-а припрема нацрт закона о забрани застрашивања који предвиђа кривичну одговорност и затворску казну и да ће се овај нацрт закона ускоро наћи у парламентарној процедури.