latinica  ћирилица
23/02/2019 |  08:26 ⇒ 10:17 | Аутор: СРНА

Захарова: САД и НАТО разматрају наоружавање опозиције у Венецуели

Министарство спољних послова Русије оптужило је САД и њихове савезнике из НАТО да разматрају могућност наоружавања опозиције у Венецуели и да Вашингтон распоређује припаднике специјалних јединица и опрему недалеко од границе те јужноамеричке државе.
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Евгений Биятов) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Евгений Биятов)

Амерички конвој са хуманитарном помоћи за Венецуелу могао би да доведе до сукоба и буде изговор за уклањање са власти предсједника Николаса Мадура, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Имамо информацију да компаније из САД и њихових савезника из НАТО-а разматрају могућност куповине веће количине оружја у једној од источноевропских држава које би послали опозицији у Венецуели - рекла је Захарова.

Према њеним ријечима, међу оружјем које би било купљено су митраљези, лансери граната, преносни лансери ракета и муниција за лако пјешадијско наоружање, те артиљеријски системи.

- То је оно на шта мисле када говоре о испоруци хуманитарне помоћи - каже Захарова.

Мадуро је раније одбио да прихвати хуманитарну помоћ САД, наводећи да Вашингтон жели да искористи слање помоћи као изговор за инвазију на његову земљу.