latinica  ћирилица
24/02/2019 |  13:59 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Митрополит Хризостом: Покајање најсигурнији пут обнове

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служио је данас Свету архијерејску литургију у Манастиру Светог великомученика Георгија на Равној Романији.
Соколац - Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом - Фото: СРНА
Соколац - Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански ХризостомФото: СРНА

Митрополит Хризостом је поручио у бесједи да је покајање најсигурнији пут који је Господ показао људима да се обнове.

Он је истакао да се вјерници кроз молитве подсјећају на покајање, али и људске слабости које се појављују кроз историју. 

- Господ нас кроз љубав своју охрабрује да увијек имамо наду, па чак и највећи грешници, јер је Господ управо и дошао да излијечи грешнике и приведе их покајању - рекао је митрополит дабробосански.

Митрополит Хризостом је подсјетио да се Српска православна црква и вјерници налазе пред Великим часним постом. 

- Велики часни пост је прилика да себе кроз покајање и кроз повратак Богу вратимо у загрљај Оца Небеског, не гледајући како ће нам Господ судити, него очекујући његову милост - наводи митрополит Хризостом.

Он је указао да "Господ никада не суди, већ да благосиља и да је праведан у својој љубави, доброти и милости". 

- Нека нам Господ да снаге и крепости да и ми као православни хришћани, прије свега као православни Срби, себе обновимо кроз покајање - поручио је митрополит дабробосански Хризостом.

Изградња цркве на овом локалитету почела је 1996, завршена 2003, а проглашена Манастиром Светог Георгија у августу 2005. године.

На унутрашњим зидовима овог храма исписана су имена око 4.000 погинулих бораца у минулом рату на Сарајевско-романијској регији.