latinica  ћирилица
24/02/2019 |  17:01 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Србија у мечу одлуке против Израела за Мундијал

Кошаркашка репрезентација Србије игра против Израела меч квалификација за Свјетско првенство у Кини. На полувремену је 49:33 за Србију.

Пред српском селекцијом је императив побједе, јер само тријумф у овом мечу сигурно води на свјетску смотру кошарке, пораз би укључио додатну математику. Хала "Александар Николић" је распродата.

На два и по минута прије краја првог полувремена Србија долази на максималих плус 11, а минут касније и до плус 16. Ову предност "орлови" су задржали до одласка на одмор. Фантастичну партију пружио је Драган Милосављевић са 18 поена, њега је пратио Милош Теодосић са девет.

Читаве квалификације стале су у посљедњих 40 минута игре. Пред изабраницима Александра Обрадовића је меч одлуке против селекције Израела, а само побједа води у Кину.

Пред "орловима" је велики изазов и прилика да се реванширају противнику за пораз у првом мечу у Израелу - 83:74.

Такође, и противник вреба своју шансу за пласман на СП и он би побједом имао шансу да се пласира на завршни турнир, али би им требао и пораз Грузије од Естоније. Тада би се створио круг од три селекције с истим бројем бодова, па би и Србија селекција имала шансу за пласман упркос поразу.