latinica  ћирилица
24/02/2019 |  18:04 ⇒ 20:07 | Аутор: РТС

Повреде поквариле дерби, без голова Јунајтеда и Ливерпула (ФОТО)

Фудбалери Манчестер јунајтеда и Ливерпула одиграли су неријешено без голова (0:0) у великом дербију Енглеске који је обиљежио 27. коло Премијер лиге.
Повреда Андера Ерере - Фото: ТАНЈУГ
Повреда Андера ЕререФото: ТАНЈУГ

"Црвени ђаволи" дочекали су на свом Олд Трафорду тренутно првопласирану екипу на табели и били ближи да тријумфују, али је то спријечио голман гостију Алисон Бекер.

Дуел је био поприлично неквалитетан, вођена је велика борба између два шеснаестерца, највише због чињенице да је виђено много повреда.

Менаџер Јунајтеда Оле Гунар Солскјер, који неколико недјеља неће моћи да рачуна на Немању Матића, већ је у првом полувремену морао да изврши све три измјене - терен су напустили Андер Ерера, Хуан Мата и Џеси Лингард који је замијенио Шпанца, док је на другој страни Јирген Клоп остао без Роберта Фирмина.

Ни у наставку није било превише занимљивих ситуација, па је Ливерпул задржао челну позицију на табели, али са само једним бодом више од Манчестер ситија. Јунајтед је четири мјеста ниже са 52 бода.

У другој утакмици дана Арсенал је лако савладао екипу Саутемптона резултатом 2:0.

Екипа из Лондона је на свом стадиону питање побједника ријешила већ у раној фази утакмице, када је постигла оба гола.

ФК Арсенал (Фото: ТАНЈУГ)

Александар Лаказет је у шестом минуту погодио за предност "Тобџија", када се послије ударца Хенриха Мхтарјана сјајно снашао и петом прослиједио лопту у мрежу.

Десетак минута касније фудбалер из Јерменије је асистенцији додао и погодак, пошто је рутински реализовао лијеп напад свог тима.

Изабраници Унаја Емерија могли су и убједљивије да славе, али им је и ово било довољно да се попну на четврто мјесто са 53 бода.

"Свеци" су остали у зони испадања са 24 бода, једним мање од Кардифа који је први испод црте.