latinica  ћирилица
24/02/2019 |  21:28 | Аутор: Вечерње новости

Милосављевић: Сјајан меч упркос нервози

Кошаркашки репрезентативац Србије Миленко Тепић рекао је да је систем квалификација за овогодишње Свјетско првенство у Кини чудан, али да је екипа испунила циљ данашњим пласманом на то такмичење.
Кошаркаши Србије (фото: StarSport) -
Кошаркаши Србије (фото: StarSport)

- Свакоме значи да игра у репрезентацији, драго ми је што на било који начин могу да помогнем. Читав систем ових квалификација је јако чудан, играмо у различитим саставима, екипа која игра квалификације можда неће играти на самом првенству. Али, имали смо један циљ све вријеме, успјели смо у томе - изјавио је Тепић новинарима у Београду.

Стеван Јеловац је рекао да није очекивао да ће се питање пласмана на СП одлучивати у посљедњем колу, али да је екипа испунила задатак.

- Сигурно да се послије утакмице против Естоније нисмо осјећали пријатно, била је мало напета атмосфера. Али, част нам је да нас оволико људи бодри, честитао бих и свим момцима који су дошли да играју с нама, поготово њима из Евролиге, с њима смо много бољи. Нисмо очекивали оволико тешке квалификације, али испунили смо задатак - рекао је Јеловац.

 Из групе Л пласман на турнир претходно су избориле Грчка и Њемачка.

Репрезентативац Драган Милосављевић рекао је да је екипа била под великим притиском прије утакмице.

- Била је присутна тензија и нервоза, али сви смо одиграли сјајан меч. Играли смо сјајну одбрану и цио тим је дао све од себе. Знали смо да нас чека тешка утакмица, али срећом остварили смо лакшу побједу - рекао је Милосављевић.