latinica  ћирилица
25/02/2019 |  13:56 ⇒ 13:58 | Аутор: СРНА

Звидић: Истовремено усвојити план за НАТО и именовати предсједавајућег Савјета министара

Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић рекао је данас у Сарајеву да би именовање новог предсједавајућег Савјета министара требало да буде истовремен процес са усвајањем годишњег националног плана за НАТО интеграције.

- Са нестрпљењем очекујем да извршим преимопредају са будућим предсједавајућим Савјета министара, колико знам изабран је /Зоран/ Тегелтија, ту нема ништа спорно - рекао је Звиздић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је у овом тренутку потпуно јасно да би то требало да буде истовремен процес, да би практично истовремено исти дан, исти сат, исти моменат требало да буде усвојен годишњи национални план, достављен сједишту НАТО-а, и именован предсједавајући, чиме би се практично кренуло у процес избора новог Савјета министара.

С обзиром на чињеницу да актуелни ни будући српски представници у Савјету министара не подржавају годишњи национални план, Звиздић је рекао да они који не мисле тако имају могућност у наредне четири године да промијене законе БиХ.

- Ми треба да урадимо једну једноставну ствар - да се понашамо у складу са важећим законима - оцијенио је Звиздић.