latinica  ћирилица
01/03/2019 |  18:17 ⇒ 02/03/2019 | 08:27 | Аутор: РТРС

Станивуковићева безбједност није угрожена; Бегић одбио полиграф (ФОТО)

Како незванично сазнајемо, након што је МУП Републике Српске на захтјев Одбора за безбједност Народне скупштине, обавио све неопходне процедуре у поступку процјене угрожености ПДП-овог посланика Драшка Станивуковућа, закључено је да му безбједност није угрожена.

Истовремено, из МУП-а понављају да је Станивуковићев сарадник, Иван Бегић, одбио полиграфско испитивање у поступку истраге оштећења аутомобила ПДП-овог посланика. У посједу смо документа који то и доказује.

Фото: РТРС

Аутомобил голф 7 који је оштећен у ноћи између 11. и 12. фебруара у дворишту породичне куће Станивуковићевих, посљедњи је возио управо Иван Бегић.

Због тога је два пута позиван у полицијске станице, како би дао изјаву о околностима наведеног кривичног дјела - први пут 12. фебруара, у Полицијску станицу Лазарево, када је, према тврдњама МУП-а, одбио полиграфско тестирање.

Дан касније, због истог разлога, Бегић је поново позван, овај пут у зграду Полицијске управе. И тада је прво пристао на полиграфско испитивање, да би се, када је довезен до лабораторије за полиграфисање, предомислио и рекао да одбија, о чему постоји и Бегићева потписана изјава.

Фото: РТРС

Након тога, на друштвеним мрежама објављен је аудио-снимак, на којем је снимљен дио саслушања Ивана Бегића од стране полицијског службеника у Полицијској управи Бањалука.

Станивуковић је тврдио да су на спорном снимку упућене јасне пријетње смрћу њему и његовом сараднику Ивану Бегићу, док из МУП-а тврде да се на снимку се може само чути бахато и непрофесионално понашање полицијског службеника, те да није могуће утврдити да су изречене пријетње смрћу.

Станивуковић је потом тврдио да је њему и његовом сараднику Бегићу угрожена безбједност и затражио сједницу скупштинског одбора у вези с тим.

Одбор је, једногласно, од МУП-а затражио да буде интензивирана истрага у случају оштећења имовине породице Станивуковић и да се испитају све околности у вези с објављеним аудио-снимком.

Након проведених процедура, у МУП-у је, незванично, закључено да Станивуковићева безбједност није угрожена, а против полицијског службеника ПУ Бањалука, чији глас се може препознати на спорном снимку биће покренут дисциплински поступак.

Истрага о оштећењу Станивуковићевог аутомобила још је у току.

Сазнајемо и, такође незванично, да су у дворишту породишне куће Станивуковићевих, спорне ноћи била паркирана још два аутомобила, БМВ и јагуар, која нису оштећена.