latinica  ћирилица
04/03/2019 |  11:34 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Приједор: Одржан концерт Полицијског оркестра МУП-а Српске

Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске синоћ је премијерно наступио пред приједорском публиком. Ово је и први наступ овог оркестра у оквиру програма обиљежавања Дана полиције Републике Српске, 4. априла.

Наступу Полицијског оркестра у Позоришту Приједор присуствовали су бројни грађани. На репертоару су поред химни "Моја Република" и "Боже правде", корачница и маршева, биле и неке од популарних поп, рок и диско композиција.

- На неки максималан начин покушавамо да приближимо музику људима, и наравно један овакав оркестар, али и Полицију Републике Српске - каже АЛлександар Јовановић, асистент диригента Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске, а Душан Покрајчић, диригент Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске напомиње важност овог пројекта:

- Ово је ново искуство за све нас, пошто дувачког оркестра фактички није било у Бањалуци дуго година, тако да заједно ето радимо да то што боље звучи.

Полицијски оркестар МУП-а Српске који има 20 чланова, основан је у децембру 2017. Иза њих је велики број наступа укључујући и наступ на овогодишњем Светосавском балу у Бечу. Иако је основна улога оркестра да служи МУП-у и учествује у обиљежавању свих важних датума на нивоу Српске, све чешће наступају самостално.

- Показало се да ми можемо да свирамо и самосталне концерте, да идемо на различите дефилее, за Свјетски дан музике и другим поводима - напомиње Јелена Атлагић, шеф Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске.

Наступ у Приједору први је у оквиру обиљежавања Дана полиције Републике Српске.

- Ово је уједно и тренутак да промовишемо полицијски оркестар као једну од организационих јединица МУП-а, који ће и у наредном периоду пратити важне догађаје које обиљежава МУП широм Српске - истиче Сретоја Вујановић, начелник ПУ Приједор.

Наредни наступ Полицијски оркестар МУП-а Републике Српске имаће 31. марта у Источном Сарајеву.