latinica  ћирилица
05/03/2019 |  15:27 ⇒ 06/03/2019 | 07:39 | Аутор: РТРС

Цијене роминга могу бити ниже за 80 одсто

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да се БиХ налази у сталној атмосфери блокаде и навео примјер споразума о ромингу који БиХ треба да потпише 5. априла.

- Имамо ситуацију да грађанима БиХ може да се смањи цијена роминга у региону, а касније и са цијелом Европом за 80 одсто и ту нема договора. Шта се ту има и договарати, то се једноставно мора прихватити. Једино БиХ одбија да потпише тај споразум зато што постоје интереси одређених компанија - рекао је Додик.

Он је истакао да је данас разговарао са директором компаније "М:тел" у Републици Српској.

- "М:тел" је спреман да поштује одлуке везане за роминг, јер је и сама Србија пристала на то. Петог априла тај споразум се потписује, а од првог јула требало би да цијене буду ниже за 80 одсто - појаснио је предсједавајући Предсједништва.

Додик је изјавио да је разговарао и са хрватским чланом Предсједништва БиХ Жељком Комшићем који се слаже да се овај споразум потпише.

- Али господин Џаферовић сматра да треба то још да разматрамо.  Њему нешто није јасно око тога, што говори опет да "БХ Телеком" хоће у том периоду да добије на вријему и нове приходе - појаснио је он.

Додик наглашава да је ово питање суштински интерес грађана.

- На оваква питања не треба трошити снагу. Зашто би ми плаћали 80 одсто већу цијену и више него било ко други из Србије, Црне Горе или земаља Европске уније. Ако на ово губимо вријеме, треба се запитати каква  је ово земља која не штити своје грађане - истакао је Додик.