latinica  ћирилица
09/03/2019 |  22:04 ⇒ 10/03/2019 | 09:00 | Аутор: РТРС

Самарџији одређен једномјесечни притвор

Стефану Самарџији из Источног Сарајева, осумњиченом за саучесништво у убиству Дамира Остојића из Бањалуке у септембру прошле године, на приједлог Републичког јавног тужилаштва одређен је једномјесечни притвор, потврђено је РТРС-у.
Стефан Самарџија-привођење у Окружни суд Бањалука - Фото: РТРС
Стефан Самарџија-привођење у Окружни суд БањалукаФото: РТРС

Притвор је Самарџији одређен због тежине кривичног дјела, али и опасности од бјекства и утицања на свједоке.

Самарџија је приведен синоћ у просторије Републичког тужилаштва, односно посебног Одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, због постојања основане сумње да је починио тешко убиство.

Након што га је испитао републички тужилац, данас је предат Окружном суду.

Из Тужилаштва наводе да је мјера притвора предложена због опасности од бјекства, али и основане бојазни да би осумњичени, боравком на слободи, могао да утиче на свједоке. Подсјетимо, Самарџија се сумњичи да је одговоран за убиство Дамира Остојића у Бањалуци, у септембру прошле године, приликом чега је рањена и Остојићева супруга.

Бањалучанин, Дамир Остојић убијен је из засједе 5. септембра прошле године, а његова супруга Санда Јошић је рањена. На пар је пуцано из ватреног оружја док су се аутомобилом враћали кући. Остојић је Бањалучанима био познат као власник кафића, а полицији по тешким крађама и покушају убиства, за који је осуђен.

Медији су тада извјештавали да полиција трага за непознатим лицем, који се на мјесто догађаја довезао украденим аутом. Аутомобил је касније пронађен запаљен на другој локацији, а на мјесту убиства Остојића у Козарској улици у Бањалуци пронађено је најмање 15 чаура.

Након мјесеци потраге, Стефан Самарџија је ухапшен у четвртак увече у Палама, због сумње да је украо аутомобил шкода октавиа, који је убица користио приликом ликвидације.

Осумњичени Самарџија већ је познат полицији. Терети се за три кривична дјела, односно да је пуцао на двије особе, а потом пријетио полицајцу, због чега је тада и ухапшен.

Привођен је и због сумње да је учествовао у убиству сарајевских полицајаца Давора Вујиновића и Адиса Шеховића, у октобру прошле године. Због сумње да се могу довести у везу са овим убиством, осим Самарџије, ухапшене су још три особе.