latinica  ћирилица
10/03/2019 |  15:46 | Аутор: Б92

Мишковић: Против Будућности да покажемо реакцију послије пораза у Загребу

Кошаркаши Мега Бемакса у понедјељак настављају такмичење у АБА лиги када ће у Сремској Митровици дочекати Будућност у оквиру 21. кола АБА лиге.

Утакмица против актуелног шампиона АБА лиге ће бити прилика за изабранике тренера Дејана Милојевића да покажу реакцију послије пораза од Цибоне у Загребу у прошлом колу.

Тренер Мега Бемакса Дејан Милојевић је истакао да је меч против Будућности прилика да се види гдје је Мега тренутно у односу на најјаче екипе у лиги:

- У понедјељак дочекујемо екипу Будућности, актуелног шампиона АБА и једног од главних фаворита за освајање такмичења. Екипе су се значајно промијениле у односу на наш први сусрет у Подгорици и сигурно је да су гости велики фаворити и на овом мечу. На нама је да покажемо реакцију послије пораза од Цибоне, прије свега у одбрани и енергији, а за шта ће то на крају бити довољно, видјећемо. Свакако ће овај меч бити прилика да видимо гдје смо тренутно у односу на најјаче екипе у лиги - рекао је Милојевић.

Крилни центар Мега Бемакса Никола Мишковић је изјавио да екипа мора да одигра знатно боље него у претходном колу, прије свега у одбрани:

- У понедјељак играмо против Будућности, једне од најјачих екипа у АБА лиги. Ми смо претходно коло против Цибоне у Загребу одиграли испод свог нивоа и прије свега, желимо да се тргнемо послије тог пораза. Морамо да одиграмо далеко боље, прије свега у одбрани и уз добру енергију на паркету да покушамо да изненадимо Будућност и да пробамо да завршимо сезону у АБА за што више побједа - рекао је Мишковић.

У паузи у полувремену ће бити организовани кратки мечеви 3 на 3 у којима ће играти основци од петог до осмог разреда из основних школа са територије Сремске Митровице, а у паузама између четвртина нас очекују и шутеви са пола терена за ТВ, поклон компаније Техноманија.