latinica  ћирилица
10/03/2019 |  21:01 ⇒ 22:29 | Аутор: СРНА

Цвијановић: СНСД спроводи политике у интересу Српске (ФОТО)

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је вечерас у Козарској Дубици да су чланице и активисткиње увијек давале огроман допринос дефинисању партијских политика које се првенствено односе на стабилност Републике Српске.
Цвијановићева у Козарској Дубици - Фото: РТРС
Цвијановићева у Козарској ДубициФото: РТРС

- Из тог разлога значајно смо се бавили и финансијским стварима, али смо исто тако водили рачуна о социјалној сфери, бавили се питањем образовања и другим питањима. У суштини увијек је био један циљ - стабилна Република Српска - објаснила је Цвијановићева.

Она је истакла да чланство СНСД-а има осјећај да припада странци која спроводи политике које су у интересу Републике Српске.

На прослави поводом Међународног дана жена - 8. марта у Козарској Дубици, Цвијановићева је истакла да обиљежавање тог датума у организацији општинских одбора СНСД-а широм Републике Српске показује способност да се окупља чланство СНСД-а.

- Редовно се окупљамо и то не само онда када треба да урадимо зато што нам се приближавају избори, него и поводом 8. марта и у другим приликама. Оно што је карактеристично за СНСД је тај осјећај припадности, јер наше чланство зна да припада СНСД-у - нагласила је Цвијеновићева.

Фото: РТРС

Предједник Општинског одбора СНСД-а Козарска Дубица Јовица Шуман изјавио је новинарима да је велика част и задовољство дочекати и угостити више од 500 жена СНСД-а.

- Још је већа част дочекати нашу предједницу, госпођу Жељку Цвијановић. Сви смо под утисцима и мислим да би ово требало бити вече када ће се жене, а и ми остали са њима, веселити и прославити Међународни дан жена - рекао је Шуман.

Члан СНСД-а Раденко Рељић изразио је задовољство што је на прослави 8. март гост предједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Фото: РТРС

- То нас чини изузетно срећним, те доказује да људи из врха републичке власти показују сензибилитет према нашим чланицама и људима који живе у Козарској Дубици - рекао је Рељић, који је и начелник општине Козарска Дубица.

Он је изразио наду да ће СНСД, као најјача политичка опција, још дуго година окупљати жене и грађане, те учествовати у обиљежавању међународних празника, као што је то Дан жена.

У свечаном амбијенту и срдачном дружењу са предсједницом Републике Српске Жељком Цвијановић, прослави 8. марта у Козарској Дубици присуствовао је велики број чланица СНСД-а и званичници те странке.

И Општински одбор СНСД-а Градишка организовао је прославу Међународног дана жена којој је присуствовала Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да је СНСД велика породица која предано ради за Републику Српску и све њене локалне заједнице.

- Трудимо се да оно што радимо у политичком смислу обиљежи не само садашње него и будуће вријеме, водећи рачуна о генерацијама које долазе - рекла је она.

Истакла је да је поносна на жене СНСД-а, али и на све жене у Републици Српској, јер су оне велика снага друштва.

- Радује ме да жене добијају све више на значају у друштву и што данас можемо да их видимо на кључним позицијама - рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је СНСД једна од политичких партија која је прва отворила врата једнакости жена и мушкараца.

- СНСД је то показао тако што је кандидовао жене на важне позиције и отворио врата све већем учешћу жена у политици. Да би друштво било једнаких шанси за жене и мушкарце, морате правити потезе који то практично показују - навела је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Предсједница Актива жена СНСД-а Градишка Ранка Перић Ромић истакла је да су жене "јача страна СНСД-а и Републике Српске".

- Жене показују снагу, истрајност и љубав према Републици Српској. Ово је прилика да се присјетимо шта је 8. март, због чега га славимо и да кажемо шта су нам планови - рекла је она.

Ромићева је навела да је СНСД поносан што Републику Српску представља жена, као предсједница Српске.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић рекао је да 8. март није само симболика, већ да треба да укаже на кључни значај жена за породицу, друштвени и политички развој.

- СНСД је то показао својом политиком, јер су чланице ове странке на кључним позицијама у извршној власти. Жене имају пуно енергије и снаге да раде за добробит Градишке и Републике Српске - рекао је Аџић.

Прослави Међународног дана жена присуствовало је више од 600 чланица СНСД-а и функционера ове странке.