latinica  ћирилица
10/03/2019 |  21:43 ⇒ 21:45 | Аутор: РТС

Партизан без тренера, Мирковић поднио оставку

Зоран Мирковић поднио је оставку на мјесто шефа стручног штаба Партизана, послије пораза од Вождовца у 26. колу Суперлиге Србије, преносе београдски медији.
Зоран Мирковић (Фото Политика/Н. Неговановић) -
Зоран Мирковић (Фото Политика/Н. Неговановић)

Пораз "на крову" био је други узастопни Мирковићу на клупи Партизана, а већ послије утакмице наговијестио је да "нешто мора да се мијења".

- Тежак пораз. Криза је продубљена. Не знам шта бих више рекао на ту тему. Сигурно смо платили цех утакмицама у посљедњих 15 дана, али то не може да буде оправдање. Моји играчи се боре. Не иде нас, неће нас. Почели смо да губимо утакмице, то су алармантне ствари, поготово што нас у сриједу чека куп дуел у Крушевцу. Неке ствари морају да се мијењају. Покушаћемо да спријечимо ово, потребна је нека шок терапија - рекао је Мирковић послије пораза од Вождовца.

Мирковић је стигао у Хумску у августу 2018. године, када је на клупи црно-бијелих замијенио Мирослава Ђукића.

Занимљиво је да је црно-бијеле предводио у два вјечита дербија, у којима није поражен (два пута 1:1), али је изгубио двије узастопне утакмице, од Радничког и Вождовца (оба пута 1:0).

Мирковић је некадашњи репрезентативац Југославије, а у успјешној играчкој каријери наступао је, осим Партизана, за Аталанту, Јувентус и Фенербахче.

Тренерску каријеру почео је у Синђелићу, да би двије године био помоћник Љубиши Тумбаковићу у репрезентацији Црне Горе.