latinica  ћирилица
11/03/2019 |  13:04 ⇒ 14:32 | Аутор: Агенције

Хрватска министарка послије скандала понудила оставку (ВИДЕО)

Хрватска министарка регионалног развоја Габријела Жалац, која није имала важећу возачку дозволу у тренутку када је возилом налетјела на дјете, понудила је оставку.

Жалац је плачући казала како је дала мандат на располагање. Рекла је како јој је возачка истекла у јуну 2016. године. То, каже, није знала.

- Нисам ја возила без возачке. Имам возачку само је истекла - рекла је додајући да је скоро сваки викенд сама возила аутомобил.

- Премијеру сам у суботу понудила оставку. Понудила сам му мандат на располагање. Не оправдава ме да возачку имам неважећу. То је такав сплет околности. Поред моје улице је дијете истрчало, покушала сам избјећи, срећа што нико није из супротног смјера дошао - рекла је Жалац.

- Полиција и ДОРХ ће све рећи о том немилом догађају. Ја се извињавам јавности. Није ми никаква намјера, то ме не оправдава. Дозвола ми је издана 2006. Траје десет година. Ја до те суботе нисам знала - рекла је.

- Возила сам можда 30, 40 на сат. У стању сам шока. Нисам вам могла у суботу дати изјаву. Најважније ми је да је малена добро, да није било оперативног захвата - рекла је Жалац.

- Разговарала сам с премијером, он ће одлучти - рекла је.

Није желела да каже зашто није дала неопозиву оставку.

Чека се изјава хрватског премијера Андреја Пленковића. Не зна се хоће ли прихватити њену оставку.