latinica  ћирилица
12/03/2019 |  18:33 ⇒ 22:05 | Аутор: РТРС

Потрага за одбјеглим мигрантима, двојица пронађени

Из Имиграционог центра у Источном Новом Сарајеву данас је побјегло шест миграната.

У 13.30 часова, приликом спровођења на ручак, према раније организованом плану, група од петнаест миграната је покушала да побјегне и напусти круг Имиграционог центра.

- Брзом реакцијом службеника обезбјеђења Имиграционог центра Службе за послове са странцима и употребом средстава принуде, спријечено је бјекство девет лица - саопштено је из Службе за послове са странцима.

Шест лица је прескочило ограду и упутило се у непознатом правцу. Ради се о лицима којима је изречена мјера протјеривања и који се налазе у поступку реадмисије.

Идентитет одбјеглих није утврђен, а према њиховој изјави, ријеч је о три држављанина Либије, два држављанина Алжира и једном држављанину Сирије.

На ширем појасу око имиграционог центра, службеници обезбјеђења и пратње пронашли су и вратили два одбјегла лица, држављане Либије и ставили их под надзор у Имиграциони центар.

За четири преостала лица потрага још траје и о њиховом бјекству обавијештени су МУП Републике Српске, МУП Кантона Сарајево и теренски центри Службе.

Из Службе са послове са странцима напомињу да нису у питању која би могла да представљају пријетњу безбједности, а која су стављена под надзор у Имиграциони центар и којима је Служба донијела рјешење о протјеривању и забрани уласка у БиХ.

Тих пет лица није учествовало у покушају бијега и они се налазе под надзором у Имиграционом центру.

Повезане вијести:

И.Н. Сарајево: Мигранти побјегли из Имиграционог центра