latinica  ћирилица
14/03/2019 |  20:57 | Аутор: Агенције

Биковић: Путин ми је рекао да је учествовао у заузимању аеродрома Слатина

Уочи премијере филма "Балканска међа" који приказује догађаје с краја бомбардовања, популарни српски глумац Милош Биковић први пут је причао о свим политичким и друштвеним темама у интервјуу за Недељник.
Владимир Путин и Милош Биковић - Фото: Getty Images
Владимир Путин и Милош БиковићФото: Getty Images

Филм "Балканска међа" је акциона драма инспирисана стварним догађајем који се одиграо 12. јуна 1999. године, када је батаљон руских падобранаца заузео аеродром Слатина у Приштини. Говорио је и о сусрету са предсједником Русије Владимиром Путином када му је у новембру уручио Медаљу Пушкина.

- Рекао сам Путину да нас у току 2019. године чека велики филм у српско-руској копродукцији, на шта ми је одговорио да је он, такође, у томе учествовао. "Знам", одговорио сам. Чудно ме је погледао. Послије сам тек схватио да је имао на уму саму акцију на аеродрому Слатина, а ја сам мислио да се његове ријечи односе на то да је подржао филм - испричао је Биковић.

Филм "Балканска међа" стиже у биоскопе на 20. годишњицу бомбардовања Србије. Премијера је заказана за 19. март, а у редовној биоскопској дистрибуцији филм ће се наћи од 21. марта.