X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
14/03/2019 |  22:00 ⇒ 22:43 | Извор: СРНА

Нови Град: Изложба радова на папиру

У галерији у Новом Граду вечерас је отворена изложба 2. Међународно бијенале радова на папиру Приједор 2018, која ће бити постављена до 29. марта.
Отворена изложба "2. Међународно бијенале радова на папиру Приједор 2018" - Фото: СРНА
Отворена изложба "2. Међународно бијенале радова на папиру Приједор 2018"Фото: СРНА

Изложбу чини избор радова који су остали у власништву Музеја, рекао је кустос умјетничке збирке Музеја Козара из Приједора Алекса Милић.

- Око 70 одсто аутора остави радове, што обогаћује нашу збрирку. У Новом Граду је постављено 50 радова - навео је Милић.

У Новом Граду је претходно била постављена и изложба са првог бијенала радова на папиру.

Директор Културно-образовног центра Нови Град Дражен Бабић рекао је да је изложба резултат сарадње ове установе и Музеја Козара, те да се нада да ће успјешна сарадња бити настављена.

На 2. Међународном бијеналу радова на папиру, одржаном у Музеју Козара, представљено је 115 аутора, са 191 радом, од чега су 124 поклоњена Музеју.

Три равноправне награде додијељене су ауторима Весни Добрић из Србије, Ахмету Синасију Ислеру из Турске и Клеу Вилкинсону из Аустралије.

Радове је оцјењивао међународни жири у саставу Мајкл Никсон из Велике Британије, Миливоје Унковић из БиХ и Љиљана Суботић из Србије.

Осим три награде од по 500 евра, додијељена су посебна признања ауторима Катарини Зрнић и Наталији Киш из Србије и Бети Брицељ из Словеније.

На конкурс су могла да буду пријављена највише два рада, и то искључиво у истој изложбеној категорији - сликарство, цртеж и графика, фотографија, примијењена умјетност и интермедија.