latinica  ћирилица
15/03/2019 |  18:29 ⇒ 18:52 | Аутор: РТРС

Телеграми саучешћа поводом смрти Здравка Крсмановића

Званичници Републике Српске упутили су телеграме саучешћа породици бившег посланика у Народној скупштини Српске Здравка Крсмановића који је преминуо у 62. години, након краће и тешке болести.
Здравко Крмановић - Фото: РТРС
Здравко КрмановићФото: РТРС

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је изразе најдубљег саучешћа породици Крсмановић.

- Са тугом и жалошћу примила сам вијест о смрти Здравка Крсмановића. Његов изненадни одлазак велики је губитак за породицу и пријатеље, али и за цјелокупну јавност Републике Српске - наведено је у телеграму саучешћа предсједнице Српске.

Телеграм саучешћа упутио је и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

- У овим тужним тренуцима који су вас задесили, изражавамо поштовање и саосјећање са породицом, пријатељима и поштоваоцима Здравка Крсмановића - навео је Чубриловић.

Предсједник Владе Радован Вишковић нагласио је да је Крсмановић, вршећи бројне високе дужности током каријере, дао значајан допринос у изградњи привредног и друштвеног система Републике Српске.

- Са жаљењем сам примио вијест о смрти вашег супруга и оца Здравка Крсмановића, бившег народног посланика, дугогодошњег начелника општине Фоча, истакнутог друштвеног радника и сарадника. Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, упућујем вам изразе мог дубоког саучешћа - навео је Вишковић у телеграму.

Телеграм саучешћа породици Крсмановић упутио је и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

- Упућујем вам изразе мог дубоког саучешћа поводом смрти вашег супруга и оца. Здравко Крсмановић остаће у трајном сјећању као уважен и поштован друштвени радник, привредник и сарадник, који је обављао бројне одговорне дужности током каријере - саопштено је из Предсједништва.

Потпредсједник Народног демократског покрета Здравко Крсмановић преминуо је у 62. години након краће и тешке болести.