latinica  ћирилица
16/03/2019 |  23:02 ⇒ 17/03/2019 | 08:00 | Аутор: РТС

Успостављен ред у згради РТС-а, у наредним данима информације о прекршајима (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција без превелике употребе силе заштитила оне који раде на РТС-у и да је поштујући закон успоставила јавни ред и мир у згради.
Небојша Стефановић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша СтефановићФото: ТАНЈУГ

Стефановић је поручио да ће у сваком будућем случају, гдjе неко буде сматрао да насиљем може нешто да уради, полиција поступати и успоставити владавину права и да неће дозволити никоме да насиљем било шта решава, као ни да угрожава имовину нити да прети новинарима или било ком грађанину.

Додао је да ће у наредним данима надлежни органи добити информације о прекршајима и кривичним делима и да ће поступати по тим пријавама јер је Србија озбиљна држава и показаће да владавина права нешто значи и да никоме није дозвољено да на насилан начин оствари неки циљ.

Како је додао, полиција је мирно и озбиљно решила ситуацију иако је било много напада на припаднике полиције у згради и испрд зграде, много увреда, бацања предмета, шутирања, псовања и свега осталог јер су људи радили совј посао.

- Али тим људима то није сметало да им псују мајку, а их гађају, шутирају и говоре свашта - рекао је министар и додао да најоштрије осуђује нападе на полицију.

Упозорио је све да прекину с насиљем и додао да је полиција озбиљно и мирно реаговала.

Повезане вијести:

Стефановић: Кривичне и прекршајне пријаве за упад у РТС