latinica  ћирилица
17/03/2019 |  14:07 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

У понедјељак наоблачење и падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује наоблачење да слабом кишом, а понедгје и пљусковима.

Ујутру ће преовладавати мало до умјерено облачно, док ће на истоку и дијелу сјеверних крајева бити ведро, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Наоблачење са слабом кишом очекује се од поднева, па је на истоку и југу мјестимично могућа појава пљускова.

Дуваће слаб слаб до умјерен вјетар, промјењивог правца.

Јутарња температура ваздуха од три до десет степени, на планинама око један степен. Највиша дневна температура од четири до 11, на сјевероистоку и југу до 15, а на планинама до седам степени Целзијусових.

Метеролози су и за наредне дане најавили повремене падавине. У уторак, 19. марта, очекује се киша, а на планинама је могућа сусњежица. Падавине ће до вечери престати. Највиша дневна температура ваздуха од шест до 10, на југу до 16 степени.

У сриједу, 20. марта, очекује се суво вријеме, једино је ујутро на истоку на висини могућа слаба сусњежица, пролазног карактера. Током дана биће и сунчаних интервала. Највиша дневна температура ваздуха од шест до 14, на југу до 17 степени. Мало топлије и сунчаније биће у четвртак, 21. марта, за када је најављено да ће највиша дневна температура ваздуха бити од осам до 13, на југу и сјевероистоку до 17 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме осим на крајњем југу Херцеговине гдје има више облачности.

Добој је данас био најтоплији са 26 степени Целзијусових колико је измјерено у 13.00 часова.