latinica  ћирилица
18/03/2019 |  10:35 ⇒ 14:34 | Аутор: СРНА

Скијаши из Kине на Jахорини

Више од 150 скијаша из Кине боравило је на Јахорини током зимске туристичке сезоне ради припрема за Олимпијске игре 2022. године у тој земљи, саопштено је данас из Олимпијског центра "Јахорина".
Јахорина - Фото: СРНА
ЈахоринаФото: СРНА

Из Олимпијског центра истичу да је, осим одличне понуде за рекреативце, Јахорина ове године привукла и професионалне скијаше из Кине који су одушевљени њеним природним љепотама и условима за зимске спортове, те су све преостале смјештајне капацитете резервисали до краја скијашке сезоне.

- Близина међународног аеродрома, безвизни режим БиХ и Кине сигурно су неке од предности због којих су кинески скијаши дошли на Јахорину, мада су најважније идеално уређене скијашке стазе за алпско и нордијско скијање - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да ће позитивна оцјена кинеских скијаша, али и одлична оцјена коју је Јахорина добила и послије организације Олимпијских игара за младе сигурно побољшати комплетну туристичку слику БиХ у свијету.

Из Олимпијског центра додају да ће сљедећи велики изазов за Јахорину бити организација "Европа купа" који ће сигурно позиционирати ову планину у сами врх европских скијашких дестинација.