latinica  ћирилица
20/03/2019 |  15:55 ⇒ 15:59 | Аутор: РТРС

Организација старјешина Војске Српске згрожена пресудом

Организација старјешина Војске Републике Српске згрожена је срамном и драконском пресудом доживотног затвора Хашког трибунала предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу, којом су међународни моћници исказали потпуну пристрасност и нетрпељивост према српском народу, и свима онима који су бранили свој народ.
Организације старјешина Војске Републике Српске -
Организације старјешина Војске Републике Српске

Током судског процеса предсједнику Радовану Караџићу били смо свједоци својеврсне фарсе, у којој нису прихватане истините чињенице српске стране и изјаве свједока који су аргументовано указивали на неутемељене оптужбе тужилаштва.

Неспорно је судско вијеће још прије почетка суђења имало обавезу да утврди српску одговорност за рат и страдања, иако је доказано да је муслиманска страна започела рат и перманентно вршила самотероризам над властитим народом у Сарајеву, Тузли, Бихаћу и другим мјестима БиХ, како би изигравала жртву и тиме подстицали сатанизацију српског народа и бомбардовање снагама НАТО.

Многи међународни кругови и истражне комисије УН утврдиле су, што је доказала и српска страна у суђењу предсједнику Караџићу, да су експлозије у реду за хљеб, Маркале 1, и Маркале 2. у Сарајеву као и бројне друге злочине починиле муслиманске снаге над својим сународницима а за то су оптужени Срби.

Предстоји еуфорија бошњачких и хрватских медија и изјава политичких лидера, који ће ликовати пресудом Хашког трибунала предсједнику Радовану Караџићу и на тој пресуди интензивирати антисрпску хистерију. Оваква пресуда, без обзира на стварну истину, неспорно ће појачати мржњу, антагонизме и оптужбе према српском народу за рат и страдања, потенцирајући геноцидност Републике Српске.

Организација старјешина Војске Републике Српске, са гнушањем, одбацује срамну пресуду Хашког трибунала предсједнику Радовану Караџићу, који ће без обзира на пресуду, остати личност која је током одбрамбено-отаџбинског рата исказала висок степен одговорности, патриотизма, часности и хуманизма према противнику, дајући несебичан допринос одбрани српског народа и стварању Републике Српске.

Након овакве срамне пресуде Хашког трибунала, доживотног затвора за првог предсједника Републике Српске Радована Караџића јасно је да се ради о класичној политичкој пресуди међународних моћника, међутим, као људи, борци и старјешине нисмо ништа нечасно урадили да би се стидили, јер смо бранили свој народ о она ражи збијања редова у изградњи Републике Српске, наводи се у саопштењу Организације старјешина Војске Републике Српске.