latinica  ћирилица
20/03/2019 |  16:26 ⇒ 16:37 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Улога Хашког трибунала је била све друго осим да донесе правду

О Хашком трибуналу судиће историја на начин да ће све који су учествовали у његовом раду бити срамота што су били дио политичког фалсификата, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Кометаришући доживотну казну затвора која је данас изречена првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџић, Ковачевић је нагласио да су Срби највеће жртве распада Југославије, од Словеније до Космета, а да за то нису добили никад правну сатисфакцију.

- Сигуран сам да ће се за некога ко је потпуно необјективан и апсолутно пристрасан у будућности у српском народу говорити да је објективан као Хашки трибунал. О том трибуналу ће судити историја на начин да ће све који су учествовали у његовом раду бити срамота што су били дио политичког фалсификата - рекао је Ковачевић.

Он сматра да је добра ствар што је ово дефинитивно крај Хашког трибунала и да се добија прилика да се у БиХ дође до било какве врсте помирења.

- У несрећном грађанском рату у БиХ је погинуло око 100.000 људи, а да је од тога више од 30.000 било Срба. Мање од два одсто је пресуда за злочине над Србима и ово сасвим довољно говори каква је улога била Хашког трибунала. Она је била све друго, осим правда - закључио је Ковачевић.