latinica  ћирилица
20/03/2019 |  19:04 | Аутор: СРНА

Нова српска демократија: Наставак терора над Србима

Нова српска демократија сматра да је другостепена пресуда првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу "наставак терора над Србима", те наглашава да никакве пресуде и монтирани политички процеси навођени од појединих великих сила не могу поништити херојску борбу српског народа од 1992. до 1995. године.
Нова српска демократија (фото: www.nspm.rs) -
Нова српска демократија (фото: www.nspm.rs)

Покољења дјела суде - доктор Радован Караџић командовао је одбраном српског народа у борби против оних који су мучки ударали и 1914. и 1941. године и спријечио да се понови геноцид над нашим народом. Из те борбе, из крви својих најбољих синова, родила се Република Српска - истиче се у саопштењу ове странке која окупља Србе у Црној Гори.

У саопштењу се додаје да је тиме Караџић "испунио свој циљ и дуг према српском народу и ту чињеницу не могу поништити нити умањити намјештаљке антисрпског Хашког суда".

Из Нове српске демократије оцјењују да се терор над Србима у Хашком суду одвија од његовог формирања, наводећи да је пресудом којом је Међународни резидуални механизам за кривичне судове осудио Караџића на доживотни затвор, ова антисрпска институција још једном показала да нема везе са правом и правдом.

- Јасно је да оваква брутална осуда за оснивача Републике Српске није само суђење њему већ и покушај суђења Републици Српској - највећој тековини нашег народа послије 1918. године - наглашава се у саопштењу.

Из Нове српске демократије истичу да немају дилеме да ће ова пресуда бити коришћена доминантно у том правцу, као што су ослобађајуће пресуде, како се наводи, доказаним злочинцима - Анту Готовини, Насеру Орићу, Хашиму Тачију, Рамушу Харадинају биле вјетар у леђа државним творевинама и лажним државама на простору бивше СФРЈ у чијим оснивањима су учествовали.

Нова српска демократија наглашава да је лако доказати да је Хашки суд антисрпска творевина, појашњавајући да је довољно сабрати године затвора на које су осуђени српски државници, политичари, официри и војници, те упоредити са пресудама Бошњацима, Хрватима и Албанцима.

- То је примјер о каквом је ругању правди ријеч. У том контексту посматрамо и ову пресуду првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу - истиче се у саопштењу.

Међународни резидуални механизам за кривичне судове у Хагу изрекао је данас Караџићу другостепену пресуду којом га је осудио на казну доживотног затвора.