latinica  ћирилица
20/03/2019 |  22:42 ⇒ 22:46 | Аутор: РТРС

Реми Њемачке и Србије

Фудбалска репрезентације Србије одиграла је неријешено са Њемачком (1:1) у пријатељском мечу у Волфсбургу. Стријелац гола за "орлове" био је Лука Јовић.
Лука Јовић, стријелац првог гола (фото: ФСС) -
Лука Јовић, стријелац првог гола (фото: ФСС)

Добра представа фудбалера Србије, који нису имали провјера од краја успјешно одрађене Лиге нација, а већ у понедјељак их очекује дуел квалификација за ЕУРО, када у Лисабону гостују актуелном шампиону Европе, селекцији Португала. 

Селектор Младен Крстајић у овом мечу није могао рачунати на неколико стандардних играча, попут Немање Матића, Александра Коларова, Александра Митровића, Љубомира Фејсе, Александра Пријовића, Душка Тадића. Али неке нове снаге оставиле су одличан утисак и најавили успјешне квалификације.

Србија је повела поготком Луке Јовића у 12. минуту, који је постигао свој првенац, када је био најсналажљивији послије корнера и главом затресао мрежу Нојера.

До краја полувремена Љајић, Лазовић и Миленковић пропустили су добре прилике, а у наставку меча "панцери" очекивано преузимају иницијативу. 

До изједначеља долазе у у 69. минуту када погађа Леон Горецка ударцем са 15-ак метара.

Могла је Њемачка можда и до побједе, али на голу "орлова" сјајан је био Марко Дмитровић, који је са неколико фантастичних интервенција наговијестио да би Србија коначно могла добити правог чувара мреже међу стативама.

Сјену на добру игру Србије донекле је покварио Немања Павков, који је у свом дебитанском наступу у судијској надокнади беспотребно зарадио црвени картон послије једног неопрезног старта.