latinica  ћирилица
21/03/2019 |  09:42 | Аутор: РТС

Крстајић: Било је добрих ствари, али и оних које треба да поправимо

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић је послије ремија са селекцијом Њемачке (1:1) у пријатељској утакмици истакао да су "орлови" показали велики квалитет али и да има ствари које треба поправити у наредном периоду.
Младен Крстајић (Фото: fss.rs) -
Младен Крстајић (Фото: fss.rs)

Младен Крстајић је истакао да је Србија играла без седам, осам заиста важних играча, али је репрезентација дјеловала као уигран тим иако нису имали много времена за припреме и честитао је екипи на показаној борбености.

- Наша млада екипа је показала квалитет и карактер. Момци су потврдили да имају добар потенцијал. Прво полувријеме смо дјеловали веома добро, дали гол, а имали још неколико прилика да на одмор одемо са убједљивијим вођством. Ко зна како би се онда до краја одвијале ствари. Нормално је да су Нијемци узвратили у наyставку, подигли су се, били опасни у неколико ситуација, али смо тада имали одличног Марка Дмитровића. Послеиј свега виђеног, резултат је заслужен, а ја бих честитао мојим играчима јер су дали максимум и то је најбољи показатељ како треба да се игра у дресу Србије. Увијек до краја, максимума. Честитао бих и Нијемцима, прије свега на гостопримству - рекао је Крстајић послије утакмице.

Стријелац за српски тим је био Лука Јовић, нападач Ајнтрахта из Франкфурта.

- Лука је потврдио свој потенцијал и у овој утакмици. Обећао ми је прије утакмице да ће дати гол, видјели сте колико му је времена требало. Ради се о сјајном играчу одличног карактера и пред њим је лијепа будућност - додао је Крстајић.

Утисак је на крају покварио неопрезан старт Милана Павкова над Леројем Санеом због чега је добио црвени картон.

- То је можда и једина лоша ствар која се догодила. Али, молим вас, разумите играча. Није било намјерно. Павкову је ово била прва утакмица за репрезентацију - рекао је селектор.