latinica  ћирилица
23/03/2019 |  15:03 ⇒ 16:49 | Аутор: СРНА

Прњавор: Делегације побратимских општина у посјети регионалном сајму привреде

Делегације побратимских општина из Украјине, Пољске и Чешке са општином Прњавор посјетиле су данас Девети регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма у овом граду.
Делегације побратимских општина из Украјине, Пољске и Чешке у Прњавору - Фото: СРНА
Делегације побратимских општина из Украјине, Пољске и Чешке у ПрњаворуФото: СРНА

Предсједник Скупштине општине среза Болеславјец у Пољској Ришард Кавка похвалио је Сајам због присуства великог броја излагача са пољопривредних газдинстава, као и привредних друштава.

- Ова манифестација је јако занимљива, а Прњавор је општина која може много да понуди - каже Кавка.

Секретар Скупштине града Жедачева из Украјине Олга Лешковјак каже да делегација први пут долази у Прњавор од 2011. године, када је потписан споразум о братимљењу, и да ће по повратку кући понијети лијепе утиске.

Она је изразила захвалност домаћинима на указаном гостопримству.

- Када смо јуче допутовали наишли смо на изузетан дочек, а данас имамо јако занимљив дан испуњеним разним посјетама и дешавањима - рекла је Лешковјакова.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је Сајам био добра прилика да Прњавор промовише оно чиме располаже, наводећи да локална власт настоји да привредницима обезбиједи још боље услове за пословање.

Томаш каже да је данас било задовољство слушати госте из побратимских општина који указују на видљив напредак Прњавора у односу на раније године.

- Задовољство је када чујете да су ти људи пуни хвале за све што ми овдје радимо. Све то је још један подстрек да наставимо са даљим активностима, јер желимо да ова општина и наредних година иде крупним корацима напријед - рекао је Томаш.

Девети регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма на којем излаже 90 привредника биће затворен данас. Овај скуп одржава се у организацији консултантске куће из Бањалуке "РС консалтинг трејд" и општине Прњавор, а покровитељ је предсједник Владе Републике Српске.