latinica  ћирилица
23/03/2019 |  16:37 ⇒ 16:49 | Аутор: СРНА

Протест у Пљевљима: Смјена власти и оставка Ђукановића

Опозиционе странке Демос, Демократе и Црногорска данас су у Пљевљима одржале протест на којем је истакнуто да је први задатак опозиције да смијени актуелну власт и да захтијева оставку предсједника Црне Горе Мила Ђукановић.
Опозиционе странке у Пљевљима одржале протест - Фото: СРНА
Опозиционе странке у Пљевљима одржале протестФото: СРНА

Предсједник Демоса Миодраг Лекић рекао је да Ђукановић мора поднијети оставку и да ће то бити први корак.

- Ако не буде хтио самовољно, пробуђена свијест грађана ће то учинити - поручио је Лекић.

Предсједник Црногорске Владимир Павићевић рекао је да власт ових дана "проблематизује разлоге грађанских окупљања", али да њихова борба неће стати док не изграде функционалну правну државу.

- Устали смо јер желимо да у својој држави нормално живимо од свог рада. Желимо државу у којој су заштићена сва права, гдје влада закон, а не сила јачег - истакао је Павићевић.

Предсједник Демократа Алекса Бечић оцијенио је да се завршава 30 година "мрака и пакла" и да поново долази "ера братства, јединства, слоге, поштења, слободе, достојанства, економског опоравка и побједа свих грађана Црне Горе".

По завршетку скупа, колона грађана предвођена лидерима странака и независним интелектуалцима прошетала је улицама Пљеваља.

Окупљени су се након завршетка протеста упутили за Подгорицу гдје ће се од 18.00 часова придружити грађанском протесту "Одупри се - 97.000".

Протестом "Готов је! Не бој се" настављена је реализација "Плана ванинституционалног дјеловања" чији је циљ оснаживање грађанског протеста "Одупри се - 97.000" који ће вечерас бити одржан у Подгорици.