latinica  ћирилица
23/03/2019 |  16:44 | Аутор: СРНА

Линта: Изјава Дармановића провокација актуелне власти

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијапсору и Србе у региону Миодраг Линта оцијенио је изјаву црногорског министра спољних послова Срђана Дармановића да дијалог између Србије и лажне државе Косово мора завршити тако што ће Београд признати Косово као још једну провокацију актуелне власти у Црној Гори, која води антисрпску политику.
Миодраг Линта - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ЛинтаФото: ТАНЈУГ

Линта је истакао да је добро познато да актуелна власт у Црној Гори чини све што може против Србије и српског народа.

Према његовим ријечима, један од начина јесте да прави споразуме и гради пријатељства са доказаним српским непријатељима међу којима се посебно истичу они који су на власти у Приштини. 

- То је и логично јер се званична идеологија у Црној Гори заснива на негацији српске културе и духовности и свега што је српско - навео је Линта.

Он је напоменуо да је Црна Гора признавањем лажне државе Косово "забила нож у леђа Србији" и да то српски народ неће заборавити, те да то Дармановић веома добро зна, саопштено је из Савеза Срба из региона.

Дармановић је током недавног боравка у Приштини рекао да у Подгорици подржавају дијалог Београда и Приштине и да желе да то питање буде ријешено на најбољи начин, те да на крају поута имају узајамно признавање.

Он је у Приштини боравио на обиљежавању годишњице ратификације Споразума о демаркацији границе у косовској скупштини.