latinica  ћирилица
23/03/2019 |  18:30 ⇒ 20:16 | Аутор: РТРС

Сајам аутомобила у Београду

На Београдском сајму аутомобила, највећем у југоисточној Европи, излаже и Оптима група из Републике Српске, и то производе који су у свом сегменту конкурентни и међу аутомобилском елитом. Као и сваке године, сви брендови представили су најбоље што имају.

Љубитељи аутомобила већ су израчунали да за најскупљи ауто на сајму, "бентли континетал" могу купити 33 најјефтинија, односно - дачије сандеро. Нико од посјетилаца није пропустио да бар фотографише ролс-ројсов теренац, задовољни што имају прилику да виде аутомобил назван по најскупљем дијаманту на свијету.

Док код највише класе углавном сијевају блицеви, код ниже и средње, сијевне и новчаник. За разлику од првих који се стидљиво загледају са стране, код других се отварају гепеци, хаубе, провјерава простор за ноге. Воде се преговори и нуде рате, за већину, углавном и једини начин да дођу до новог аутомобила.

Оптима група, на сајму представља једину рафинерију у регији која посједује сопствену базну сировину за производњу.

У Београду су ове године могло видјети 40 премијера, попут Бе-еМ-Ве x7, али за разлику од прошле године, готово да није било електричних модела и чињеница је да се нису примили код српских возача. До сада је тек 200 таквих возила регистровано у Србији.