latinica  ћирилица
24/03/2019 |  11:07 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Зворник: Џудистима "Српског сокола" пет наслова првака БиХ

Џудисти Џудо клуба "Српски соко" из Зворника освојили су пет златних медаља на Првенству БиХ за млађе пионире и кадете, које је одржано у Бихаћу, потврдио је данас Срни предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић.
Зворник џудисти - Фото: СРНА
Зворник џудистиФото: СРНА

У генералном пласману овог првенства, млађи пионири и пионирке заузели су друго мјесто, кадеткиње четврто, а кадети пето мјесто.

Павловић је рекао да су у појединачној конкуренцији кадета и кадеткиња прво мјесто освојиле Николина Поповић и Милица Јеврић, друго мјесто Марко Росуљаш, а треће Никола Грабовица, Андреа Савић, Вукашин Мишић, Никола Кретија и Зорица Петровић.

У појединачној конкуренцији млађих пионира и пионирки прво мјесто освојиле су Теодора Бошковић, Јована Новаковић и Павле Гурдељевић, друго мјесто Николина Росуљаш и Марија Лулеџија, а треће Лука Бунијевац и Кристина Јасиковић.

Павловић, који је један од тренера у Џудо клубу "Српски соко", рекао је да је на јучерашњем првенству учествовало око 250 такмичара, који су се претходно на ентитетским такмичењима пласирали за учешће на овом првенству.

Он је додао да су џудисти, који су освајили прва и друга мјеста, стекли право да се такмиче на Балканском првенству.

Такмичење су водили тренери Дане Пепић, Игор Кикић, Сузана Трипковић, Драган Божовић и Огњен Павловић, док је техничка подршка био Станимир Кретија.