latinica  ћирилица
24/03/2019 |  13:52 | Аутор: РТРС

У понедјељак послије подне наоблачење

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се у првом дијелу дана очекује претежно сунчано, а поподне наоблачење са кишом и падом температуре ваздуха, па ће увече у планинама почети да пада снијег.
Облачно - Фото: РТРС
ОблачноФото: РТРС

Киша ће прво мјестимично почети да пада на сјеверозападу, а у вечерњим часовима ће и у већини сјеверних, источних и централних, а у планинама ће прећи у снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха од три до девет, а највиша дневна од 15 до 21 степен, док ће у другом дијелу дана бити у паду.

Дуваће слаб до умјерен сјеверозападни вјетар.

Метеролози су за уторак, 26. марта, најавили хладније вријеме са кишом у нижим, а снијегом у брдско-планинским предјелима. Током дана на западу и сјеверу падавине ће престати и доћи ће до смањења облачности, док се у осталим крајевима очекује слабљење падавина. Највиша дневна температура од два до десет, на југу до 15, а у планинама до нула степени.

За сриједу, 27. марта, најављено је промјењиво облачно и углавном суво и хладније вријеме, само је на истоку у планинама могуће провијавање слабог снијега. Према вечери на крајњем сјеверозападу може пасти мало кише. Температура се неће мијењату у односу на понедјељак.

Сунчано и мало топлије очекује се у четвртак, 28. марта. Највиша дневна температура ваздуха од девет до 13, на југу 17, а у планинама око осам степени.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава ведро вријеме.