latinica  ћирилица
25/03/2019 |  07:52 ⇒ 10:17 | Аутор: novosti.rs

Вечерње новости: Говедарица на рапорту код Американаца?

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица требало би да се сутра састане са представницима америчке администрације како би, како сазнају Новости, добио јасне инструкције за своје даље политичко дјеловање.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

- Представници америчке администрације незадовољни су Говедарицом и његовим досадашњим начином вођења политике СДС. Разочарани су чињеницом да није остварио одговарајуће резултате на изборима за предсједника Републике Српске, јер га је управо америчка администрација пројектовала као особу која ће спроводити "НАТО реформаторску политику" у Републици Српској и БиХ - тврди извор Новости из дипломатских кругова.

Он наводи да ће, с циљем да удворички однос са дипломатско-конзуларним представницима САД у БиХ буде разоткривен од стране полицијско-обавјештајних служби Републике Српске, Говедарица након састанка одржати конференцију за медије.

- На састанку би требало да добије јасне инструкције у погледу даљих праваца вођења политике СДС. Потом ће одржати конференцију за медије, како би на тај начин привидно демистификовао свој однос са америчком администрацијом - тврди добро упућени извор Новости.

Од октобарских избора ситуација у СДС се не смирује, а Говедарици се озбиљно љуља столица предсједника странке. Изгубио је повјерење великог броја страначких колега, а поред лошег изборног резултата на свим нивоима, спочитава му се урушавање странке и губитак кадрова, који је почео много прије избора, да би се и у постизборном периоду наставио. Од тада је одржано више сједница СДС и све гласније се прича о одржавању унутарстраначких избора, на којима би требало бити изабрани ново руководство и предсједник странке.