latinica  ћирилица
25/03/2019 |  10:38 ⇒ 18:25 | Аутор: СРНА

Позоришни комад Душана Ковачевића отвара фестивал у Бијељини

Позоришни фестивал "Дани комедије" у Бијељини почиње вечерас представом Звездара театра "Генерална проба самоубиства".
Центар за културу Бијељина - Фото: РТРС
Центар за културу БијељинаФото: РТРС

Фестивал ће свечано отворити глумица Светлана Цеца Бојковић, најављено је из Центра за културу "Семберија" који је организатор 18. "Дана комедије" у Бијељини.

У вечерашњој представи по тексту и режији Душана Ковачевића играју Бранислав Лечић, Бранимир Брстина, Игор Ђорђевић и Дубравка Ковјанић.

У 18.30 часова глумци ће се обратити новинарима на конференцији на којој ће говорити и глумица Светлана Бојковић, као и директор Центра за културу "Семберија" Слађана Лекић.

Од 25. до 30. марта бијељинска публика имаће прилику да види пет представа у извођењу позоришних трупа из Србије и Републике Српске.

Другог дана фестивала биће играна представа "Идеална половина" по тексту Милене Деполо у извођењу глумаца београдске Агенције "Сцена". Ријеч је о урнебесној комедији у којој играју Олга Одановић, Милан Калинић, Вучић Перовић и Анастасија Мандић.

Представа "Брачни парастос" бањалучког Градског позоришта "Јазавац", по тексту Мата Мориља и у режији Ђурђе Тешић, на репертоару је 27. марта, а у представи играју Сњежана Мишић и Александар Бланић.

Чувено дјело Петра Кочића "Јазавац пред судом" пред гледаоцима ће се наћи 28. фебруара у извођењу Београдског драмског позоришта, у режији Жанка Томића, а у представи играју Даниел Сич, Иван Томић, Ервин Хаџимуртезић и Стеван Мрђеновић.

Пета представа Дана комедије је "Шећер је ситан, осим кад је коцка" београдског "Театра на брду" у којој, по тексту и у режији Николе Пејаковића, играју Андрија Милошевић, Слобода Мићаловић, Виктор Савић и Александра Томић.

Све представе биће игране од 20.00 часова у Центру за културу.

Фестивал "Дани комедије" у Бијељини 2001. године основали су новинар Милан Цвјетиновић и тадашњи директор Дома омладине Милан Радић.