latinica  ћирилица
25/03/2019 |  13:08 ⇒ 13:09 | Аутор: Б92

Ђоковић: Да будем искрен, изгубио сам фокус

Најбољи тенисер Србије и свијета Новак Ђоковић био је врло самокритичан послије меча са Аргентинцем Федериком Делбонисом. Уз похвале противнику, Новак је истакао да је у једном дјелу меча изгубио концентрацију што је његов супарник умало искористио да начини изненађење на турниру у Мајамију.

Послије велике борбе у три сета Новак Ђоковић је савладао Аргентинца Федерика Делбониса са 2:1 по сетовима 7:5, 4:6, 6:1 и пласирао се у осмину финала турнира у Мајамију.

- Да будем искрен, изгубио сам фокус. Требало је да будем ментално јачи у првом сету и на крају другог. Успио сам да играм веома добро у посљедњим гемовима првог сета, да направим брејк и поведем, али сам онда одиграо неколико лоших - рекао је Ђоковић.

Ђоковић је посебно нагласио одличну игру Аргентинца Федерика Делбониса.

- Свака част и Федерику. Контролисао је темпо, а ја сам се повукао. Нисам имао дубину у ударцима и он је то искористио. Мислим да су прва два или три гема трећег сета била одлучујућа. Борио сам се, трудио да будем пристутан и да повратим позицију на терену. Посљедња четири гема су била фантастична, тако да сам на добар начин завршио - додао је Новак.

И о наредном противнику у осмини финала Роберту Баутисти-Агуту Ђоковић је имао само ријечи хвале када је на инсистирање новинара анализирао његов стил игре.

- Мислим да добро ударам лоптицу, само ми је потребно мало више константности, да држим висок ниво игре током цијелог меча. То ће бити оно што ће побиједити у дуелу са Баутистом. Он је један од тенисера који вас тера да се око сваког поена максимално потрудите. Не прави много грешака и трчи доста - закључио је Ђоковић.