latinica  ћирилица
25/03/2019 |  19:00 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Вишеград: Привредни ресурси велики потенцијал општине

На Трећој привредној конференцији у Вишеграду представљени су сви ресурси са којима та општина располаже. На подручју Вишеграда у протеклој години, посао је добило 100 радника.

Једна од приватних фирми која успјешно послује у општини Вишеград је фабрика челичних ужади Унис-Уша.

- Запошљавамо 70 људи са трендом раста, а ушли смо и у неке нове инвестиције. Ако буде све како смо планирали и ако будемо покренули производњу у коју већ инвестирамо, надамо се да ћемо за годину до двије запослити нових 60 до 70 радника - каже Саша Мандић, директор предузећа Унис-Уша.

Општина Вишеград имаће подршку Владе Српске за развој привреде.

- Подршка Владе и ресорног министарства је неупитна. Вишеград спада у неразвијене општине и гледаћемо на све начине да помогнемо овој општини - поручује Вјекослав Петричевић, министар привреде и предузетништва Републике Српске. 

Локална власт у Вишеграду покушава на све начине да оживи привреду, чиме би се створила могућност за нова радна мјеста.

- Локална заједница ће помоћи свим људима добре воље и добрих намјера који желе да покрену производњу. Стојимо на располагању, а то смо показали и у претходном периоду и не видим разлог зашто тако не би било и даље - напомиње Младен Ђуревић, начелник општине Вишеград.

А да ствари крећу набоље, говори податак да Вишеград из године у годину посјећује све више туриста.

- Вишеград је мјесто које је примјер како се развија туризам. Вишеград има разнолику и кавлитетну туристичку понуду - каже Драгица Ковач, министарке трговине и туризма у Влади Републике Српске.

Из локалне управе најављују преговоре са потенцијалним инвеститорима из области дрвопрерађивачке, металске и текстилне индустрије који су заинтересовани за отварање погона у овој општини.