latinica  ћирилица
25/03/2019 |  21:39 ⇒ 22:42 | Аутор: РТРС

Србија повела, Португал изједначио (ФОТО/ВИДЕО/УЖИВО)

Репрезентација Србије свој пут у квалификацијама за одлазак на Европско првенство започела је утакмицом са актуленим шампионом "старог континента", селекцијом Португала. Ток меча и кретање резултата пратите и на нашем порталу.
Португал - Србија - Фото: B92
Португал - СрбијаФото: B92

90 - Пет минута судијске надокнаде. Португал опасно пријети. 

79 - У само два минута, два жута картона за Србију. "Пожутјели" Спајић и Младеновић. 

74 - Португал добио једанаестерац послије играња руком Рукавине, али на интервенцију четвртог арбитра, нема ништа од казненог ударца! 

71 - Велика прилика за Португал, Карваљо и Андре Силва усамњени на неколико метара од гола, максимовић је пожртвованом интервенцијом спасио сигуран гол. У контранападу опасно је запријетио Тадић, али његов покушај одлази поред гола. 

70 - Измјена у Србији. Селектор Крстајић у игру уводи Живковића, а излази Лазовић. 

65 - Још једна сјајна асистенција Тадића, овај пут за Радоњића који је био за дјелић скенде бржи, па се нашао у недозвољеној позицији. Португал у посљедњих неколико минута има више лопту у ногама, опаснији су, али без праве и конкретне прилике пред голом Дмитровића. 

61 - Опасан продор Рафа Силве, али на крају од изгледне ситуације само гол аут и лопта за Дмитровића.

55 - Одлична прилика за Љајића, али његов ударац иде преко гола. Одмах на другој страни одапео је и Данило, али овај пут високо преко гола.

50 - Ударац је опробао и Радњић, али и његов покушај завршава поред гола. Србија конкретнија и опаснија на почетку другог полувремена. 

48 - Добра прилика за Дарка Лазовића, али његов ударац Патрисио брани. 

46- стратовало је друго полувријеме, за сада нема измјена ни на једној страни.

Крај првог полувремена Душко Тадић дочекао је храмљући. На срећу најбољи фудбалер Србије стиснуо је зубе и наставио меч, иако је старт Пепеа био све, само не наиван....

 

Португал је већ одиграо један меч у групи Б, прије три дана као домаћин ремизиро је у дуелу без голова са Украјином. С друге стране Србија је играла пријатељску утакмицу у Њемачкој, која је такође завршена без побједника (1:1). 

Фудбалска репрезентација Србије

Храбро је ушла репрезентација Србије у меч који се игра у Лисабону. Већ у седмом минуту "орлови" су повели. Заустављен је Мијат Гаћиновић, а сигуран реализатор са 11 метара био је Душан Тадић за изненађујућих 0:1 у Лисабону. 

 

У 30. минуту домаћин је остао без највеће звијезде тима, Кристијано Роналдо, након једног трка осјетио је бол у задњој ложи, и морао је ван терена. 

Ипак, Данило је спектакуларним поготком у 41. минуту донио Португалу изједначење. Био је то ударац са преко 20 метара, Дмитровић је био немоћан. 

Већ у следећем нападу "орлови" су могли поново до водства, али Митровићев покушај са неколико метара завршава преко гола. 

Тадић стрелац првог гола (фото: twitter.com/SC_ESPN)

Крај првог полувремена, у којем је Србија одлично парирала шампионима Европе (1:1).