latinica  ћирилица
26/03/2019 |  21:11 | Аутор: Блиц

Саво Милошевић близу клупе Партизана

Фудбалери Партизана су без тренера од дуела са Вождовцем, када је Зоран Мирковић дао оставку.
Саво Милошевић (Фото: www.mc.rs) -
Саво Милошевић (Фото: www.mc.rs)

Жарко Лазетић био је само прелазно рјешење, али се он неће задржати на клупи "црно-бијелих" до краја сезоне, пошто би за новог стратега "парног ваљка" требало да буде постављен Саво Милошевић.

Како преносе Вечерње новости, прослављени репрезентативац је први избор управе Партизана и у овом тренутку је најближи преузимању трећепласиране екипе у Суперлиги.

Очекује се да ће предсједник клуба Милорад Вучелић разговарати са Савом Милошевићем и да би требало да се договоре о условима сарадње. Уколико се договор постигне, ангажовање новог тренера би онда  требало да потврди и Управни одбор Партизана.

Све би то могло да се догоди веома брзо, па би Милошевић већ у сриједу могао да постане нови шеф сртручног штаба Партизана. Иначе, до сада су као главни пикови управе Партизана за новог тренера фигурирали Илија Столица и Марко Николић, али челници клуба са њима нису успјели да пронађу заједнички језик.

Саво Милошевић је недавно добио Про лиценцу, чиме је стекао све предуслове да води један клуб. Што се тиче његове досадашње каријере, он је био помоћник Бранка Брновића у репрезентацији Црне Горе, док је прошлог љета одбио понуду клуба из Индије.

Бивши репрезентативац је фудбалску афирмацију стекао управо у Партизану, те је касније направио врхунску каријеру. Дрес првог тима носио је од 1992. до 1995. године, одиграо је 98 мечева и постигао 65 голова. Касније је играо за Астон Вилу, Сарагосу, Парму, Еспањол, Селту, Осасуну и Рубин из Казања. За репрезентацију је одиграо 102 утакмице и постигао је 37 голова.