latinica  ћирилица
26/03/2019 |  22:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Бенон: Није Русија пријетња Западу, већ Кина

Стив Бенон, бивши главни стратег Бијеле куће, у разговору с новинарима у Риму изјавио је да је Кина, а не Русија основна пријетња западном свијету, преноси АП.
Стив Бенон - Фото: AP
Стив БенонФото: AP

Бивши савјетник америчког предсједника Доналда Трампа изјавио је да је "отровна" атмосфера која је настала у Вашингтону током истраге о руском мијешању у америчке предсједничке изборе 2016. уназадила напоре да се заједно са Русијом уједини "јудео-хришћански запад".

Бенон, који у Италији ради на уједињењу бирача националиста пред изборе за Европски парламент 22. маја, похвалио је рад специјалног истражитеља Роберта Малера, чија је истрага показала да изборни штаб америчког предсједника Доналда Трампа није сарађивао с Русима, али је цијели тај процес описао као ометајући.

- На крају морамо ујединити јудео-хришћански запад, а Русија је дио тога, а сада ће то потрајати још много, много деценија -  рекао је Бенон.

Бенон, који је католик, такође је напао папу Фрању, који је често позивао на прихватање и саосјећање према мигрантима, рекавши да би он требало више да се усредсреди на поправљање стања у цркви због оптужби за сексуална злостављања и да се држи ван политике, преноси агенција.