latinica  ћирилица
27/03/2019 |  12:28 ⇒ 13:46 | Аутор: РТРС

Бањалука: Пожар у фабрици намјештаја (ФОТО)

Велики пожар захватио је предузеће "Милинковић столарија" у бањалучком насељу Зелени вир, а све расположиве екипе ватрогасаца покушавају угасити ватру.
Пожар у фабрици намјештаја  (фото: srpskainfo.com) -
Пожар у фабрици намјештаја (фото: srpskainfo.com)

Велики пожар који је данас захватио предузеће Дрвна индустрија "Милинковић" у бањалучком насељу Зелени вир стављен је под контролу брзом интервенцијом ватрогасаца, рекао је Срни шеф Одсјека за послове Цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Младен Ћућун.

- С обзиром на то да је дрво у питању, односно пилана, упућено је осам ватрогасних возила јер је пожар пријетио да ће осим индустријских хала, захватити и кућу односно приватни објекат, али брзом интервенцијом пожар је стављен под контролу - рекао је Ћучун.

Он је истакао да су екипе још на терену и да им не треба испомоћ јер је стање под контролом.

Пожар у фабрици намјештаја (Фото: Српскаинфо)

Штета се процјењује на више стотина хиљада марака, а осим хале која је изгорјела оштећен је још један објекат.

На лицу мјеста су и полицијски службеници ПУ Бањалука који ће, након што се остваре услови, предузети потребне мјере и радње са циљем утврђивања узрока пожара.

Из ПУ Бањалука је саопштено да је око 11.15 у Улици Раде Радића - Зелени вир, дошло до пожара у хали дрвне индустрије.

- У овом пожару нема повријеђених особа. На лицу мјеста су припадници ВБ Града Бањалука који локализују позар, као и полицијски слузбеници ПУ Бањалука који ће, након што се остваре услови, предузети потребне мјере и радње са циљем утврдјивања узрока позара - наведено је у саопшењу из ПУ Бањалука.