latinica  ћирилица
27/03/2019 |  19:20 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Деценија рада Факултета политичких наука у Бањалуци

Факултет политичких наука у Бањалуци обиљежио је десет година рада. Из једног студијског програма израстао је у чланицу бањалучког Универзитета и веома брзо постао препознатљив. Са академије је поручено да је ово још један показатељ изградње, не само Републике Српске, него и политичко-научне мисли у Српској .

За Факултет политичких наука опредијелило их је широко образовање које нуди, а услови студирања увјерили су их да нису погријешили у одабиру, кажу студенти треће године Факултета политичких наука, Синиша Симикић и Љубинко Јовић.

Факултет нуди студирање на четири студијска програма – политикологији, социјалном раду, новинарству и социологији, за које, по традицији, влада велико интересовање на сваком уписном року.

- Негативни демографски трендови за сада не утичу на заинтересованост студената када је ријеч о студијским програмима овог факултета - рекао је Здравко Злокапа, декан Факултета политичких наука.

Овај факултет успио је, за само десет година постојања, да усклади наставу са пропозицијама Болоњског процеса и настава се изводи у сва три студијска циклуса. Паралелно са развојем услова за студенте, развијан је властити професорски кадар.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да је ФПН најбоље организован факултет и да треба да буде примјер другима.

Деценија рада Факултета политичких наука у Бањалуци још један је показатељ изградње Српске и њене политичке и научне мисли, поручио је предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић.

- Дипломци и студенти ове високошколске установе на научном плану већ постали препознатљиви у европским и другим земљама - истакао је Недељко Чубриловић, предсједник Народне скупштине Републике Српске.

Поводом обиљежавања деценије рада, на свим студијским програмима наредних дана биће одржани и научно-стручни округли столови, а биће организована и свечана додјела диплома за више од 100 дипломираних студената са два циклуса студија.