latinica  ћирилица
28/03/2019 |  19:41 ⇒ 29/03/2019 | 13:21 | Аутор: РТРС

Подршка најбољима - за 34 студента генерације запослење

Студентима генерације на оба јавна универзитета биће обезбијеђено запослење у Влади и јавним предузећима. Овом мјером, на 100. дан рада Владе, похвалио се њен предсједник Радован Вишковић. Управо ова мјера за њега је и највећа побједа.

У Влади Републике Српске посебан састанак. Резултат – посао за 34 најбоља студента са оба јавна универзитета.

Ово је велика вијест за Дајану Папаз. Са просјеком 9,56 студент је генерације, а од сада и приправник.

- Кроз своју струку, архитектуру, мислим да одрживост и опстанак наше средине и идентитет Републике Српске остаје на нама - рекла је она.

На посао у неку од владиних институција или јавних предузећа, од 1. априла ће и Миланка Тривковић.

Сигуран посао за њу је разлог за останак.

- У данашње вријеме ово је нама јако значајно с обзиром да није лако доћи до посла. Надам се да ће овај акт наставити да се примјењује - истакла је Тривковићева.

Према ријечима предсједника Владе – хоће. Иако на почетку није наишао на апсолутно одобравање идеје коју је изнио министрима, њено провођење сматра највећим успјехом сазива на чијем је челу.

- Ово је будућност Републике Српске. Ово није прича због приче, ово није прича због политике. Република Српска треба да остане овој дјеци. Они су показали кроз своје образовање да су најбољи - рекао је Радован Вишковић, премијер Републике Српске.

Обавеза Владе остаје да ову мјеру преточи у законско рјешење.

План је да из сваке генерације 34-оро најбољих буде запослено у јавним предузећима и институцијама. Услов је само један.

- Овдје нико од ове дјеце није донио партијску књижицу, није донио никакав документ осим просјека. Ово је порука да вриједи да се учи, да се труде и буду најбољи и да ће неко тај труд и рад знати препознати и наградити - истакао је Вишковић.

Актуелни сазив Владе Републике Српске, први је сазив који је донио овакву одлуку.